18. dnevi varstvoslovja

7. – 8. junij 2017 // Maribor // City Hotel Maribor

 

PO 18. DNEVIH VARSTVOSLOVJA

Spoštovane udeleženke in udeleženci 18. dnevov varstvoslovja!

Obsežen in raznovrsten nabor vsebin, rekordna udeležba in rekordno število govorcev ter dobro sodelovanje s partnerji in sponzorji so bilanca konference, s katero smo spisali novo pomembno poglavje v slabi dve desetletji trajajoči zgodovini naših znanstveno-strokovnih srečevanj. Vaši odzivi, spoštovane udeleženke in udeleženci, so bili po večini zelo pozitivni in vzpodbudni. Z doseženim smo zadovoljni tudi organizatorji, kljub temu, da v izvedbenem delu konference ni šlo vse po naših željah in načrtih.

Ob zaključku konference bi se rad še enkrat več zahvalil sponzorjem, donatorjem, partnerjem in gostom 18. dnevov varstvoslovja. Zahvaljujemo se tudi osebju Hotela City Maribor, ki je skrbelo, da je konferenca potekala nemoteno. Iskrena hvala dekanu Fakultete za varnostne vede za številne dobre ideje in neprecenljivo pomoč. Hvala sodelavkam in sodelavcem v programsko-organizacijskem odboru in drugim sodelavkam in sodelavcem ter študentkam in študentom za pomoč pri organizaciji in izvedbi konference. Hvala moderatorjem, govorcem in referentom ter seveda vam, udeleženke in udeleženci!

V programsko-organizacijskem odboru medtem že kujemo načrte za 19. dneve varstvoslovja. Tudi za prihodnje leto pripravljamo novosti, s katerimi želimo nacionalno konferenco popeljati še stopničko višje. Z informacijami se oglasimo že jeseni.

Nasvidenje prihodnje leto!

Benjamin Flander,
vodja programsko-organizacijskega odbora DV 2017

Program

Program konference
Zbornik povzetkov

Zbornik povzetkov

Sponzorji

Glavni sponzor

Varnost Maribor

Zlati sponzor

Real Security

Srebrni sponzor

Pošta Slovenije

Bronasta sponzorja

Guardiaris Siel

Donatorji

Lokacija

Lokacija

Konferenca bo potekala v dveh konferenčnih dvoranah Hotela City Maribor.

Hotel ponuja tudi namestitev za udeležence. Nočitev z zajtrkom v enoposteljni sobi znaša 65,00 EUR na osebo na dan, v dvoposteljni sobi pa 40,00 EUR na osebo na dan.

Udeleženci konference si namestitev v Mariboru urejajo sami.

Pomembni datumi

10. 4. 2017

Rok za oddajo povzetkov

24. 4. 2017

Rok za povratno informacijo avtorjem

8. 5. 2017

Končni rok za prijavo na konferenco

7. - 8. 6. 2017

Dnevi varstvoslovja

O dnevih varstvoslovja

Dnevi varstvoslovja so osrednja nacionalna konferenca znanstvenikov in strokovnjakov, ki se ukvarjajo s problemi zagotavljanja varnosti. Cilj konference je predstaviti najnovejša raziskovalna spoznanja, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov na področju varstvoslovja.

Na 18. dnevih varstvoslovja v Mariboru sodeluje 240 znanstvenikov in strokovnjakov iz državnih institucij, gospodarstva, lokalnih skupnosti in civilne družbe. Osrednji govorec na otvoritvi konference bo državni sekretar dr. Erik Kopač, svetovalec predsednika Vlade RS za nacionalno varnost. V enajstih tematskih sekcijah in na sedmih okroglih mizah prispevke predstavlja več kot sto govorcev. Prispevki odpirajo obsežen nabor vprašanj nacionalno varnostnega sistema, kazenskega pravosodja in drugih področij varstvoslovnega raziskovanja. Udeležencem konference se bo v popoldanskem času prvega dne programa pridružil pravosodni minister mag. Goran Klemenčič.

Razprava na plenarni okrogli mizi bo posvečena vzrokom, posledicam in pristopom k reševanju migracijske problematike, v sekcijah in na tematskih okroglih mizah pa bo beseda med drugim tekla o odprtih vprašanjih sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih mirovnih operacijah, dilemah in izzivih pri vzpostavljanju probacijske službe, nevarnem delovnem mestu in poklicnih tveganjih v policiji in zdravstvu ter aktualnih vprašanjih in izzivih na področjih informacijske varnosti, policijskega dela v skupnosti, kriminalističnoobveščevalne dejavnosti, zasebnega varovanja in detektivske dejavnosti.

V okviru konference bo Detektivska zbornica Republike Slovenije organizirala 1. slovenske dneve detektivske dejavnosti, v sodelovanju z MORS in Vojaškim muzejem Slovenske vojske pa bo v prostorih Hotela City organizirana tudi fotografska razstava v obeležitev 20. obletnice sodelovanja Slovenije v mednarodnih mirovnih operacijah in misijah.

V družabnem programu konference bodo nastopili glasbenika Benjamin Pregl (vokal) in Katarina Pregl (klavinova) ter imitator Jure Mastnak. V sodelovanju s Študentskim društvom FVV bo po večerji za udeležence organiziran obisk Vinagove vinske kleti, ki je največja in najbolj priznana vinska klet v Mariboru. Konferenco bomo sklenili z obiskom stadiona Ljudski vrst in predstavitvijo sistema varovanja nogometnih tekem.

Hotel City Maribor

Hotel City Maribor se nahaja v središču Maribora, v neposredni bližini Drave. Do starega mestnega jedra je le kratek sprehod, vse glavne znamenitosti pa si lahko ogledate v neposredni bližini.