Politika zasebnosti

Avtorske pravice

S to spletno stranjo upravlja Fakulteta za varnostne vede Vsebine, objavljene na spletnih straneh so last Fakultete za varnostne vede in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Prav tako si Fakulteta za varnostne vede si pridržuje pravico do sprememb vsebin.

Pridržki

Fakulteta za varnostne vede bo na svojih spletnih straneh zagotavljal točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, vendar pa za njihovo točnost, celovitost, kot tudi za škodo, ki bi izhajala iz tega, ne prevzema nikakršne odgovornosti. Fakulteta za varnostne vede tudi ne prevzema nobene odgovornosi v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Fakulteta za varnostne vede, ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli s te spletne strani, in toplo priporoča, da se uporabniki pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani.

Fakulteta za varnostne vede ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti Fakulteta za varnostne vede niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.
Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.


Seznam piškotkov na naši spletni strani

1.    Lastni piškotki

 

Ime piškotka

Trajanje

Opis

EuCookieLaw

1 leto

Shrani uporabnikove preference politike piškotkov

ASP.NET_SessionId

Trajanje seje

Identifikator seje

uporabnika

Google Analytics

_utma

2 leti

Google Analytics

Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami.

_utmb

30 minut

Google Analytics

Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika.

_utmz

6 mesecev

Google Analytics

Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo.

_utmc

Trajanje seje

Google Analytics

Zabeleži čas trajanja obiska.

 

2.       Piškotki zunanjih spletnih mest

Ime piškotka

Trajanje

Opis

__atuvc

2 leti

AddThis

Spremljanje posodobljenega stanja na spletni strani. piškotek socialnega vtičnika.

uit, dt, uid, uvc, xtc,  ssh, sshs, ssc

2 leti

AddThis

Spremljanje posodobljenega stanja na spletni strani. piškotek socialnega vtičnika.

Id

2 leti

Doubleclick.net (google)

_drt_

1 uro

Doubleclick.net (google)

use_hitbox

Trajanje seje

You Tube

VISITOR_INFO1_LIVE

8 mesecev

YouTube

YSC

Trajanje seje

YouTube

PREF

Trajni

YouTube

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.
Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek.
Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.
Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.
Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

 

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.  

Novice & Dogodki

16.7.2018

Dejavnoost predavateljev FVV

13.7.2018
12.7.2018

 Katedra za kriminalistiko Fakultete ...

12.7.2018

 Katedra za kriminalistiko Fakultete ...

27.6.2018

Uradne ure referata v poletnem času

27.6.2018

Poletni delovni čas knjižnice

27.6.2018

Poletni delovni čas knjižnice

27.6.2018

Poletni delovni čas knjižnice

26.6.2018

Prosimo vas, da upoštevate izpitni red.

26.6.2018

Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v ...

26.6.2018

Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v ...

E-obveščevalec & RSS

Bodite redno obveščeni o novostih in spremembah!

[ e-novice - izberite kategorije]
[ RSS - izberite svoj kanal ]