Dnevi varstvoslovja.

Konferenca bo potekala on-line , 9. in 10. junija 2021.

O Dnevih varstvoslovja.

Dnevi varstvoslovja so osrednja nacionalna konferenca s področja varnosti. Srečanje je namenjeno vsem strokovnjakom, ki se v slovenski policiji, na ministrstvih za notranje zadeve, obrambo ali pravosodje, v carini in v ostalih delih državne uprave, v zasebno-varnostnih in detektivskih agencijah, v lokalnih skupnostih ali v gospodarskih družbah kakorkoli ukvarjajo z vprašanji varnosti, varovanja, skratka z vsebinami, ki spadajo v okvir varstvoslovja. Dnevi varstvoslovja so tudi čas za srečanje diplomantov Fakultete za varnostne vede

Cilj konference je predstaviti najnovejša varstvoslovna spoznanja in raziskovalne ugotovitve, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov na področju varstvoslovja.

2021.

Po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje bomo letošnjo konferenco izvedli v e-okolju. V program, ki bo na spletni strani objavljen v kratkem, bomo uvrstili sprejete prispevke in okrogle mize, prijavljeni udeleženci pa boste po e-pošti pravočasno prejeli povezavo do dogodka.

Udeležba na konferenci je brezplačna, vas pa prosimo, da se na dogodek prijavite, v kolikor se še niste. Prijavni rok podaljšujemo do 31. maja 2021.

Tako kot vedno do sedaj, bomo na konferenci ponudili prostor za široko razpravo o zagotavljanju varnosti, zato si želimo prispevkov, ki bodo ta družbeni pojav naslovili v vsej njegovi kompleksnosti in celovitosti. Z osrednjo okroglo mizo bomo obeležili 30. obletnico delovanja slovenskih varnostnih sil v osamosvojitveni vojni, ostale okrogle mize in tematske sekcije pa bodo med drugim posvečene nadzoru nad delom policije, viktimizacijski študiji v ruralnih okoljih, pluralni policijski dejavnosti, jeziku stroke, gospodarski kriminaliteti v zdravstvu, informacijski varnosti in drugim varstvoslovnim temam.

Za udeležence konference hotel Thermana Park Laško nudi posebno ponudbo. Cena nočitve z zajtrkom znaša 80,50 € na osebo na dan v dvoposteljni sobi oz. 105,00 € na osebo na dan v enoposteljni sobi.

Za popust ob rezervaciji navedite datum in naziv dogodka.

Pomembni datumi.

11. 4. 2021

Oddaja povzetka

19. 4. 2021

Povratne informacije avtorjem

4. 6. 2021

Končni rok za prijavo

9. in 10. 6. 2021

Dnevi varstvoslovja

Kotizacija in prijava.

Kotizacija za konferenco je brezplačna.

Kontakt

Fakulteta za varnostne vede
Kotnikova ulica 8, Ljubljana
e-pošta: dv@fvv.uni-mb.si

Programsko-organizacijski odbor

doc. dr. Maja Modic (predsednica), izr. prof. dr Igor Areh, izr. prof. dr. Benjamin Flander, prof. dr. Branko Lobnikar, doc. dr. Tinkara Pavšič Mrevlje, Anja Zahirović, Barbara Erjavec, Teja Per, Aleksander Podlogar, Anita Bašelj, Gregor Bec