3. dan nacionalne varnosti


V sredo 17. 10. 2018 je v prostorih Državnega sveta RS potekala konferenca »3. DAN NACIONALNE VARNOSTI«, ki je namenjena razvojnim in organizacijskim vprašanjem ter izzivom nacionalni varnosti Republike Slovenije. Konferenco je tudi letos organiziral Inštitut za varnostno kulturo v sodelovanju s Fakulteto za varnostne vede UM in Fakulteto za družbene vede UL. Tokratna osrednja okrogla miza je bila namenjena razpravi o Slovenski vojski danes in v prihodnosti. Popoldanski del konference pa je v okviru številnih sekcij omogočil razpravo o različnih vprašanjih zagotavljanja varnosti.

Udeležence konference sta nagovorila tako minister za notranje zadeve, kot minister za obrambo, dekan Fakultete za varnostne vede, izr. prof. dr. Andrej Sotlar, pa je v pozdravnem nagovoru  poudaril pomen sodelovanja Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za obrambo z akademsko skupnostjo pri iskanju najboljših rešitev, ki zadevajo nacionalno varnost predvsem skozi raziskovalne projekte.

Konference so se udeležili tudi doc. dr. Maja Modic, doc. dr. Miha Dvojmoč, pred. Bernarda Tominc in študenti dodiplomskih in podiplomskih programov Fakultete za varnostne vede.

Spletna stran konference: http://www.varensvet.si/3-dan-nacionalne-varnosti-ljubljana-17-oktober-2018/

Posnetek dopoldanskega dela konference: https://4d.rtvslo.si/arhiv/seje-drzavnega-sveta/174569364

Novice:

Novica in video ter nabor fotografij: