30. obletnica revije European Journal of Crime, Criminal Law and Criminal Justice in mednarodni znanstveni simpozij


Kaj?:

30. obletnica revije European Journal of Crime, Criminal Law and Criminal Justice in mednarodni znanstveni simpozij “Reflections of the (post-) Covid-19 era: Criminological Perspectives on Crime, Criminal Law and Criminal Justice in Europe«.

Program simpozija

Kraj?:

Fakulteta za varnostne vede UM, Kotnikova 8, Ljubljana.

Kdaj?:

1. junij 2022 od 14.00 do 18.00

Kako?:

Predavalnica številka 8 in online (hibridno)

Mednarodna znanstvena revija European Journal of Crime, Criminal Law and Criminal Justice, ki jo izdaja založba Brill, praznuje v letu 2022 svojo 30. obletnico. Obletnici je posvečen simpozij, ki bo 1. 6. 2022 ob 14.00 uri na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru. Na simpoziju z naslovom »Reflections of the (post-) Covid-19 era: Criminological Perspectives on Crime, Criminal Law and Criminal Justice in Europe« bo predstavljen razvoj revije, komisija uredniškega odbora bo podelila nagrado za mladega avtorja in štirje plenarni govorniki bodo predstavili aktualne teme s področja kriminalitete, kazenskega pravosodja, kriminologije in pandemije covida-19. Med plenarnimi govorniki bosta letošnji nagrajenec za najboljši članek mladega avtorja in doktorski študent Fakultete za varnostne vede. Simpozij bo zaključen z okroglo mizo o razsežnostih in dilemah družbenega nadzorstva v času pandemije covida-19 in po njej. Delovni jezik srečanja je angleščina.

Organizator simpozija je prof. dr. Gorazd Meško. Zainteresirani za udeležbo se lahko prijavijo na dogodek na e-naslovu: gorazd.mesko@um.si do 30. maja 2022. Pri tem sporočite, če se boste srečanja udeležili na fakulteti ali na spletu.