Dan Fakultete za varnostne vede 2023


Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru smo 20. septembra 2023 obeležili Dan fakultete. Slavnostni zbor sta nagovorila prof. dr. Igor Bernik, dekan Fakultete za varnostne vede, in prof. dr. Dean Korošak, prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru.

Ob tej priložnosti je dekan podelil priznanja, nagrade in zahvale sodelavcem in študentom. Počastili smo tudi življenjska jubileja nekdanjega dekana fakultete dr. Tomaža Časa in dolgoletnega tajnika fakultete gospe Mire Britovšek. Dekan je vsem tajnikom Fakultete za varnostne vede in njenih predhodnic poklonil posebne priponke in se na ta način simbolno zahvalil za predano delo in tako obeležil pomembnost njihovega prispevka k razvoju fakultete.

V počastitev jubileja, ki ga Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru obeležuje v letu 2023, je bila izdana spominska knjiga »Od notranjih zadev do varstvoslovja – zgodba o nastajanju in razvoju Fakultete za varnostne vede«. Prav tako je bila v ta namen izdelana nova dekanska veriga, ki simbolizira našo kontinuirano predanost kakovosti in odličnosti v izobraževanju ter raziskovanju. Verigo sta oblikovali oblikovalki Janja Baznik in mag. Eva Seljan Mljač, izdelalo pa Zlatarstvo Koman. Knjiga in idejna zasnova verige sta bili predstavljeni na dogodku.