Dan poklicev: Etični heker


7. maja je na Fakulteti za varnostne vede, v organizaciji Katedre za informacijsko varnost in Študentskega sveta Fakultete za varnostne vede ter Slovenskega odseka ISACA, potekala predstavitev poklicev s področja zaposlovanja varstvoslovcev. Tokrat smo predstavili poklic etičnega hekerja. Dogodek je hkrati predstavljal tudi uvod v redni mesečni dogodek članov ISACA.

Se sprašujete kako poteka etični heking? Kako ločiti med etičnim hekingom v službi in se izogniti neetičnim metodam v prostem času, čeprav imaš toliko znanja, da pri velikih ponudnikih najdeš luknje?

Na dogodku ste izvedeli vse to in še več. Najprej je nekaj besed v imenu vodstva spregovoril prodekan za izobraževalno dejavnost in predstojnik Katedre za informacijsko varnost izr. prof. dr. Igor Bernik. Potem sta predsednik Slovenskega odseka ISACA, mag. Miha Ozimek in etični heker g. Branko Miličević predstavila etični heking v Sloveniji, potem pa je sledila okrogla miza, na kateri so lahko udeleženci izvedeli veliko informacij glede revizijskega nadzora, glede upravljanja informacijskih tehnologij in seveda etičnega hekanja ter same karierne poti naših gostov. Na okrogli mizi, ki jo je moderiral doc. dr. Blaž Markelj pa sta poleg mag. Miha Ozimka in g. Branka Miličevića, sodelovala še mag. Matjaž Drev in g. Renato Burazer .

Našim gostom se najlepše zahvaljujemo za njihov čas in jih vabimo, da pridejo še kdaj.