DAN POKLICEV: pomen NPK certifikata in poklici na področju zasebnega varovanja


Alumni UM FVV, Študentski svet Fakultete za varnostne vede in Društvo študentov Fakultete za varnostne vede so v torek, 15. 10. 2019, organizirali DAN POKLICEV, na katerem je bil predstavljen pomen certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) za opravljanje poklicev s področja zasebnega varovanja.

Po uvodnem pozdravu dekana UM FVV, izr. prof. dr. Andreja Sotlarja, in predstavitvi izr. prof. dr. Tomaža Časa, prokurista in predavatelja pri Čas – Zasebni šoli za varnostno izobraževanje, d.o.o., o pomenu izobraževanja, pridobitvi NPK certifikata in ugodnostih za naše študente, so svoje delo, izkušnje ter spomine na študij na UM FVV predstavili:

  • Jure Puppis, varnostnik v podjetju Skupina Valina
  • Nejc Šuštar, inženir varovanja na Banki Slovenije
  • Bernarda Škrabar, varnostna menedžerka ter detektivka, direktorica in lastnica Detektivske varnostne agencije d.o.o.

V diskusiji so gostje povedali, zakaj so se odločili za opravljanje svojega poklica, katere veščine so pomembne pri poklicu in s kakšnimi izzivi se srečujejo pri svojem delu.

Tokratnega srečanja se je udeležilo veliko študentov in diplomantov UM FVV, ki so s svojimi vprašanji izkazali zanimanje za pridobitev NPK certifikata za opravljanje poklicev s področja zasebnega varovanja. Dogodek je povezovala Nika Gaberšek.