Dejavnost predavateljev – marec 2023


Izr. prof. dr. Blaž Markelj in izr. prof. dr. Simon Vrhovec sta za podjetje A1 Slovenija v marcu izvedla raziskavo med več kot 300 slovenskimi podjetji. Vzorec sodelujočih je vključeval odločevalce v podjetjih, kot so direktorji IT, financ in nabave ter prokuriste, ki imajo pomemben vpliv pri zagotavljanju kibernetske varnosti v podjetjih. Več na: https://www.delo.si/novice/znanoteh/raziskava-slovenska-podjetja-ne-naredijo-dovolj/

Prof. dr. Gorazd Meško se je med 13. in 15. 3. 2023 udeležil sestanka znanstvenega sveta Evropske mreže za preprečevanje kriminalitet (EUCPN) v Bruslju.

Prof. dr. Gorazd Meško se je med 23. in 25. 3. 2023 udeležil mednarodne konference o ruralnih perspektivah v Greifswaldu v Nemčiji, kjer je predstavil delo programske skupine Varnost v lokalnih skupnostih – primerjava med ruralnimi in urbanimi skupnostmi.

Prof. dr. Gorazd Meško in doc. dr. Rok Hacin sta se 30. 3. 2023 s študenti 1. letnika MAG udeležila strokovne ekskurzije na Policijski akademiji v Tacnu, kjer so sodelavci akademije predstavili delo policije na področju izobraževanja, usposabljanja, raziskovanja ter socialnih veščin in policijskih pooblastil. Udeleženci ekskurzije so obiskali tudi Muzej slovenske policije.