Dejavnosti predavateljev – junij 2023


Asist. Teja Primc se je 1. 6. 2023 v Murski Soboti udeležila okrogle mize z naslovom Nasilje nad starejšimi, ki jo je izvedlo CSD Pomurje.

Prof. dr. Gorazd Meško se je med 11. in 16. 6. 2023 udeležil Stockholmskega kriminološkega simpozija in letnega srečanja ECCA, kjer je predstavil prispevka o delu programske skupine Varnost v lokalnih skupnostih in dvajsetih letih razvoja kriminalitetne analitike ter GIS na UM FVV.

Izr. prof. dr. Simon Vrhovec je bil konec maja in začetek junija na 10-dnevnem obisku University of the Azores, Ponta Delgada, Portugalska (Erasmus+ z namenom poučevanja). V sklopu obiska je izvedel 8 ur predavanj (Fundamentals of cybersecurity; Security of smart systems: IoT and smart systems; Security of smart systems: Artificial intelligence; Agile engineering of secure software).

Izr. prof. dr. Simon Vrhovec se je 14. in 15. 6. 2023 udeležil European Interdisciplinary Cybersecurity Conference – EICC 2023 (#eicc2023) v Stavangerju, Norveška (https://www.fvv.um.si/eicc2023/). Na konferenci je predstavil poster z naslovom “Older adults and tablet computers: Adoption and the role of perceived threat of cyber attacks”, ki je nastal v okviru temeljnega raziskovalnega projekta “e@ser | Varna uporaba pametnih naprav med starejšimi: Nasproti na izobraževanju temelječi prevenciji kibernetske kriminalitete”. Poleg tega je kot član usmerjevalnega odbora konference pomagal pri organizaciji ter poročanju s konference v živo.

Doc. dr. Mojca Kompara Lukančič je bila od 26. do 29. 6. 2023 na Erasmus izmenjavi na Fakulteti za obrambo v Brnu.

Fakulteta za varnostne vede je 13. in 14. 6. 2023 v Podčetrtku organizirala Dneve varstvoslovja.  Dnevi varstvoslovja so osrednja nacionalna konferenca s področja varnosti. Srečanje je namenjeno vsem strokovnjakom, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo z vprašanji varnosti, varovanja ipd. Osrednja okrogla miza je bila posvečena izzivom in priložnostim ocenjevanja uspešnosti ter učinkovitosti policijskega dela, v okviru konference pa je potekal tudi 5. Dan detektivske dejavnosti. Gost večernega pogovora dne 13. 6. 2023 je bil Tadej Golob, avtor kriminalnih uspešnic Jezero, Leninov park, Dolina rož, Virus in Koma.

Fakulteta za varnostne vede je 19. 6. 2023 izvedla t. i. Raziskovalni zajtrk, na katerem je potekala predstavitev monografije Znanstveno raziskovanje in pedagoška dejavnost UM FVV (1973-2023) ter srečanje nekdanjih in sedanjih raziskovalcev fakultete.