Dan poklicev: pomen NPK certifikata in poklici na področju zasebnega varovanja

Alumni UM FVV, Študentski svet Fakultete za varnostne vede in Društvo študentov Fakultete za varnostne vede so 15. oktobra 2019 organizirali DAN POKLICEV, kjer je bil predstavljen pomen certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) za opravljanje poklicev s področja zasebnega varovanja.

Po uvodnem pozdravu dekana UM FVV, izr. prof. dr. Andreja Sotlarja, in predstavitvi izr. prof. dr. Tomaža Časa, prokurista in predavatelja pri Čas – Zasebni šoli za varnostno izobraževanje, d.o.o., o pomenu izobraževanja, pridobitvi NPK certifikata in ugodnostih za naše študente, so svoje delo, izkušnje ter spomine na študij na UM FVV predstavili:

  • Jure Puppis, varnostnik v podjetju Skupina Valina;
  • Nejc Šuštar, inženir varovanja na Banki Slovenije;
  • Bernarda Škrabar,varnostna menedžerka ter detektivka, direktorica in lastnica Detektivske varnostne agencije d.o.o.

V diskusiji so gosti povedali, zakaj so se odločili za opravljanje svojega poklica, katere veščine so pomembne pri poklicu in s kakšnimi izzivi se srečujejo pri svojem delu.

Tokratnega srečanja se je udeležilo veliko študentov in diplomantov UM FVV, ki so s svojimi vprašanji izkazali zanimanje za pridobitev NPK certifikata za opravljanje poklicev s področja zasebnega varovanja. Dogodek je povezovala Nika Gaberšek.

Fotografije

Podrobnosti
  • Fakulteta za varnostne vede
    Kotnikova 8
    1000 Ljubljana
  • 15. 10. 2019