Dnevi varstvoslovja 2022

Dnevi varstvoslovja so osrednja nacionalna konferenca s področja varnosti. Srečanje je namenjeno vsem strokovnjakom, ki se v slovenski policiji, na ministrstvih za notranje zadeve, obrambo ali pravosodje, v carini in v ostalih delih državne uprave, v zasebnovarnostnih in detektivskih agencijah, v lokalnih skupnostih ali v gospodarskih družbah kakor koli ukvarjajo z vprašanji varnosti, varovanja, skratka z vsebinami, ki spadajo v okvir varstvoslovja. Dnevi varstvoslovja so tudi čas za srečanje diplomantov Univerze v Mariboru, Fakultete za varnostne vede.

Cilj konference je predstaviti najnovejša varstvoslovna spoznanja in raziskovalne ugotovitve, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov na področju varstvoslovja.

Na konferenci bomo tudi tokrat ponudili prostor za široko razpravo o zagotavljanju varnosti, zato si želimo prispevkov, ki bodo ta družbeni pojav naslovili v vsej njegovi kompleksnosti in celovitosti. Tema osrednje okrogle mize bo nasilje v družini – epidemija, pred katero si prepogosto zatiskamo oči, mašimo ušesa in zastiramo usta, ostale okrogle mize in tematske sekcije pa bodo posvečene ostalim aktualnim varstvoslovnim temam.

Vljudno vabljeni k aktivnemu soustvarjanju 23. Dnevov varstvoslovja!

Podrobnosti
  • Thermana Laško
    Zdraviliška cesta 6
    3270 Laško
  • 08. 06. 2022 - 09. 06. 2022
  • Spletna stran