GERN doktorska poletna šola na Fakulteti za varnostne vede

Od 3. 9. 2018 do 5. 9. 2018 je na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru potekala šesta GERN doktorska poletna šola ki sta jo organizirala GERN in Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru. Poletna doktorska šola z naslovom Challenges of Comparative Criminological Research je bila namenjena doktorskim študentom višjih letnikov da predstavijo svoje raziskovanje v okviru doktorskega študija.

Ob odprtju doktorske šole sta imela slavnostni nagovor izr. prof. dr. Andrej Sotlar, dekan Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru in prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru. V okviru doktorske šole so bila izvedena predavanja vodilnih evropskih kriminologov, in sicer so na temo primerjalne kriminologije predavali prof. dr. Gorazd Meško iz Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, prof. dr. Joanna Shapland iz Univerze Sheffield, prof. dr. Alex Groenemeyer iz Univerze Dortmund in prof. dr. Carole Gayet-Viaud iz Cesdip-a. GERN poletne doktorske šole se je udeležilo pet doktorskih študentov Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, trije študenti Univerze v Ghent-u, dve študentki iz Univerze Saint-Louis Bruxelles, in po en študent iz Univerze Sheffield, Univerze Lausanne in Univerze v Portu.

Doktorski študenti so imeli v okviru doktorske šole možnost predstaviti svoje doktorsko raziskovanje vodilnim evropskim kriminologom, ki so podali konstruktivna mnenja glede izboljšav njihovega raziskovanja. V okviru doktorske šole pa bo izšla tudi publikacija z znanstvenimi prispevki, ki so jih študenti predstavili na doktorski šoli.

Fotografije

Podrobnosti
  • Fakulteta za varnostne vede
    Kotnikova 8
    1000 Ljubljana
  • 03. 09. 2018 - 05. 09. 2018
  • Spletna stran