Posvet: Nadzor nad policijo – stanje in izzivi

Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru izvajamo ciljni raziskovalni projekt V5-1942 »Učinkovitost sistemskega nadzora nad policijo na področju spoštovanja človekovih pravic ter zakonskih in strokovnih standardov policijskega del«, ki ga sofinancirata Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Ministrstvo za notranje zadeve RS.

Dne 15. 4. 2021 s pričetkom ob 10. uri bomo o tej problematiki organizirali posvet, ki se ga bodo kot govorci udeležili predstavniki Varuha človekovih pravic, Policije, Ministrstva za notranje zadeve, državnega tožilstva, Informacijskega pooblaščenca in nevladnih organizacij. Posvet bo posvečen aktualni problematiki in izzivom na področjih internega nadzora ter resornega in zunanjega nadzora nad policijo.

V otvoritvenem delu posveta bodo udeležence pozdravili izr. prof. dr. Andrej Sotlar, dekan Fakultete za varnostne vede, gospod Peter Svetina, varuh človekovih pravic in gospod Franc Kangler, državi sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve. 

Posvet bo potekal na spletni platformi MS Teams in je za udeležence brezplačen. Dogodka se lahko udeležite s klikom na »povezava do dogodka«.

Za dodatne informacije glede posveta se lahko obrnete na vodjo ciljnega raziskovalnega projekta izr. prof. dr. Benjamina Flandra (benjamin.flander@fvv.uni-mb.si).

Povezava do dogodka

Podrobnosti