Erasmus+ izmenjave


Drage študentke in študenti,

Počasi se približujemo objavi razpisa za mobilnost študentov v okviru Erasmus+ izmenjave. Ker pa bo tudi letos, tako kot v preteklih letih, čas za prijavo relativno kratek, vam predlagamo, da začnete počasi razmišljati o tem, ali bi se v naslednjem študijskem letu izmenjave želeli tudi vi udeležiti in kam bi želeli iti.

Razpis bo objavljen predvidoma konec februarja ali začetek marca, takrat pa bomo tudi na fakulteti izvedli Informativni dan za Erasmus izmenjave, kjer boste dobili podrobne informacije o vsem, kar morate vedeti, zato da se izmenjave udeležite. Obrazložili bomo prijavni postopek, vam predstavili obveznosti, ki vas bodo na izmenjavi čakale, prav tako pa bomo predstavili način pridobivanja štipendij za udeležbo na izmenjavi.

Ker pa bodo roki za prijavo relativno kratki, vam svetujemo, da se postopoma že sedaj začnete pripravljati na izmenjavo, in sicer tako, da na spletni strani FVV najprej preverite, s katerimi institucijami imamo sklenjene sporazume ter si za institucije, kamor želite oditi, pogledate tudi predmetnike, ki jih ponujajo za Erasmus študente.

Svetujemo vam, da si pripravite nabor treh institucij, kamor bi želeli iti, zato da če se vam pri prvi instituciji kaj zalomi, da boste imeli še vedno dve rezervi že pripravljeni.

Pred informativnim dnevom si lahko še več informacij preberete tudi na povezavi https://erasmusplusum.si/ .

Ko bo razpis objavljen, vas bomo o tem še posebej obvestili, če pa boste do takrat imeli kakršna koli vprašanja, pa nas lahko kontaktirate na international.office@fvv.uni-mb.si in vam bomo z veseljem odgovorili.

Lep pozdrav,

Mednarodna pisarna FVV