Mesec dobrega počutja – Drugačnost bogati


Morda si se kdaj že spraševal/a, kako najučinkoviteje in najpristneje navezati stike. To je vprašanje, s katerim se ukvarjamo vsi, mladi in študentje, ki s(m)o šele na začetku spletanja svojih prijateljskih in drugih vezi, pa se še to sprašujemo toliko pogosteje. Lahko se je spoznavati po spletu, ko nas varujeta zid belega zaslona in ščit računalniških tipk. Ali na bučni zabavi, kjer ritmi glasbe in veselje preglasijo naše glasove ter utišajo misli. Kaj pa v dejanskem soočenju s sočlovekom? V odnosu iz oči v oči? Kako ravnati takrat? Tudi za študente s posebnimi potrebami – in njihove kolege –, je navezovanje iskrenih stikov in sklepanje toplih prijateljstev izziv posebne vrste. Zakaj? Zaradi tega, ker se ljudje bojijo. Drugačnosti, stereotipov, neznanega. Sodobnost nam nudi idealno priložnost, da vse te ovire – pomisleke ob medsebojnih srečanjih –, premostimo enkrat za vselej.

Zato te vabimo, da se nam v četrtek, 19. maja 2022, ob 18. uri na rektoratu Univerze v Mariboru (Podreccina dvorana) pridružiš na prijetnem, sproščenem srečanju ob družabnih igrah. Da se nasmejimo in poklepetamo. Se spoznamo. Povežemo. Če si študent s posebnimi potrebami, pridi. In tudi, če nimaš »posebnih« posebnih potreb, pridi. Pogovarjajmo se in se spoznajmo. Bodimo drug drugemu učitelji in spodbuda. Da bomo skupaj zgradili mozaik drugačnosti, ki bogati. Kajti vsak je čudovito edinstven na svoj način. V našem jedru pa smo vsi enaki, vsi sorodni.

Prijave na dogodek (zaradi lažje organizacije) bodo odprte do 17. 5. 2022 na spletni strani Drugačnost bogati.

Prijazno vabljen/a!

Študentski svet UM, Oddelek za izobraževanje in študij UM, Pedagoška fakulteta UM in Društvo študentov invalidov Slovenije