Slovesnost ob 50. obletnici študija s področja varstvoslovja


Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru v letu 2023 praznuje 50 let študija s področja varstvoslovja. Osrednji dogodek praznovanja obletnice je potekal dne 20. 9. 2023 v dvorani Grand hotela Union. Udeležence sta nagovorila rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič in predsednica Državnega zbora RS mag. Urška Klakočar Zupančič. V okviru slovesnosti je bila izvedena tudi inavguracija novega dekana Fakultete za varnostne vede prof. dr. Igorja Bernika.

Izsek govora dekana prof. dr. Igorja Bernika ob inavguraciji:

»S ponosom in hvaležnostjo se oziramo na vse generacije študentov, ki so se skozi naše študijske programe razvili v vodilne varnostne strokovnjake. Hvaležni smo vsem sodelavcem, ki so prispevali k rasti naše fakultete in razvoju varstvoslovja na nacionalni in mednarodni ravni.

Pred slovensko družbo je veliko izzivov, saj se pojavljajo nova vprašanja varnosti, varstva okolja in trajnostnega razvoja, a nekaj – kar je zapisano v sloganu naše fakultete – bo vedno veljalo »Varna družba je uspešna družba«.

Verjamemo, da smo s petdesetimi leti znanja in izkušenj pripravljeni na prihodnost. V naši predanosti varstvoslovju in skrbi za varnost bomo negovali pot, ki so jo pred pol stoletja začrtali naši predhodniki, pri tem pa bomo, kjer je le mogoče, orali ledino. Ne nazadnje to od nas pričakuje tudi družba, saj smo edina tovrstna univerzitetna institucija v državi.«
prof. dr. Igor Bernik
Dekan Fakultete za varnostne vede

Fakulteta se je ob jubileju simbolično zahvalila nekdanjim dekanom in institucijama, ki sta največ prispevali k razvoju fakultete: Ministrstvu za notranje zadeve in Univerzi v Mariboru.

Dogodek je popestril odlični Policijski orkester s solistoma Nušo Derenda in Benjaminom Preglom.