Sprememba odloka SARS-CoV-2


Vlada RS je 27. 10. 2021 sprejela Odlok o spremembi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Sprememba je dostopna na povezavi: www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021170.pdf .

Novi Odlok prinaša spremembo v delu, ki se nanaša na samotestiranje na SARS-CoV-2, velja pa od 1. 11. 2021 dalje:

Samotestiranje se izvaja dvakrat tedensko v enakih presledkih. Študentom pripada 10 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih brezplačno pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja in po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta. Tuji študentje predložijo potrdilo o šolanju in osebni dokument.

Samotestiranje za študente, ki ne izpolnjujejo drugih pogojev (PC), se mora v skladu z ukrepi izvajati na izobraževalni ustanovi. Samotestiranje je treba opravljati dvakrat tedensko v rednih intervalih, z izpolnitvijo evidenčnega lista. Pogoj za samotestiranje je, da ima študent USTREZNI TEST IN EVIDENČNI LIST ZA SAMOTESTIRANJE S SEBOJ. Študentje samotestiranje opravite v prostoru, namenjenem za ta namen, vhod v prostor za samotestiranje pa je iz Kotnikove ulice.