Urnik 2020/2021, zimski semester – dodatna pojasnila


Spoštovane študentke in študenti,

v nadaljevanju vam pojasnjujemo, kje in na kakšen način se bomo srečevali na predavanjih in vajah.

Kot smo vas že obvestili, smo vaje v urniku umestili tako, da vsak študent na vaje pride enkrat tedensko in takrat opravi vaje pri več predmetih. V primerih, ko nam prostorske zmogljivost niso dopuščale izvedbe vaj v živo, so te načrtovane za izvedbo na daljavo. Kadar je na urniku zapisan prostor (npr. predavalnica 10), to pomeni, da vaje potekajo v živo na fakulteti. Kadar je na urniku poleg predavalnice zapisano »On-line«, to pomeni, da vaje potekajo na daljavo.

Ostale dni v tednu so na urniku predavanja, ki pa se bodo izvajala v dveh oblikah – po t. i. hibridnem modelu (del študentov je v predavalnici, hkrati pa predavanje poteka na daljavo) ali na daljavo. Do vključno 9. oktobra bodo vsa predavanja, ki so na urniku, izvedena na daljavo. V kratkem pa vam bomo za posamezen predmet sporočili, kateri termini urnika bodo izvedeni hibridno – to pomeni, da boste lahko študentje v omejenem številu prišli na fakulteto (vzpostavljen bo sistem prijav na posamezno predavanje, ker so kapacitete predavalnic v skladu z ukrepi NIJZ omejene), ostali pa predavanje spremljali na daljavo.

Prosimo vas, da poskrbite za prevzem digitalne identitete in si preberete osnove o izvedbi na daljavo na https://univerzamb.sharepoint.com/sites/PredavanjanadaljavoUM/SitePages/studenti.aspx.

Dodatne informacije

  • Zbor na notranjem dvorišču fakultete 10 minut pred predvideno uro predavanj/vaj, od koder vas bomo usmerili v predavalnice.
  • Skladno z varnostnim protokolom, je obvezna uporaba zaščitne opreme (maske).

Pomembno

Potrebno se je zavedati, da je zdravje naša največja dobrina, zato je v prostore fakultet Univerze v Mariboru vstop mogoč le zdravim osebam, ki ne kažejo bolezenskih znakov, saj lahko v nasprotnem primeru ogrožajo zdravje ostalih študentov in zaposlenih. Za omejitev širjenja okužbe in v skrbi za zdravje udeležencev v pedagoškem procesu ter v skladu s priporočili NIJZ, povezanimi z vodenjem evidenc prisotnosti, smo pripravili brezkontaktno evidentiranje prisotnosti študentov in zaposlenih v predavalnicah in drugih prostorih, kjer je vodenje evidence prisotnih potrebno. Evidentiranje temelji na skeniranju QR-kode predavalnice preko mobilnega telefona. Tako bo mogoče lažje identificirati potencialno širjenje okužbe, zbrani podatki pa bodo po predpisanem času iz elektronskih evidenc izbrisani. Več informacij boste našli na spletni strani moja.um.si > ŠTUDIJ > COVID-19.