Dejavnost predavateljev – oktober 2018


Izr. prof. dr. Andrej Sotlar, doc. dr. Maja Modic, doc. dr. Miha Dvojmoč in pred. Bernarda Tominc so se 17. 10. 2018 udeležili konference 3. dan nacionalne varnosti. Osrednji del konference je bil namenjen razpravi o Slovenski vojski danes in v prihodnosti.


Od 22. 10 do 25. 10. 2018 je pod vodstvom prof. dr. Gorazda Meška in v spremstvu asistentke Urške Pirnat v okviru predmeta Kriminologija in kriminalitetna politika za magistrske študente potekala strokovna ekskurzija v Sarajevo. Namen ekskurzije je bil obisk različnih institucij, ki se ukvarjajo s področjem kriminologije v Bosni in Hercegovini.

Po prihodu v Sarajevo v torek, 23. 10. 2018 so se študentje najprej udeležili predavanja prof. dr. Elmedina Muratbegovića na Fakulteti za kriminologijo, kriminalistiko in varnostne študije v Sarajevu, ki je predstavil razvoj kriminologije v Bosni in Hercegovini. Sledil je obisk Sodišča Bosne in Hercegovine, kjer je predstavnik sodišča, Admir Katica, z ostalimi zaposlenimi predstavil delovanje sodišča. Študentje so v okviru ekskurzije obiskali še sedež Združenih narodov v Sarajevu, kjer jih je sprejel Haris Huković in jim predstavil delovanje Združenih narodov in njihovo misijo v Bosni in Hercegovini. Drugi dan ekskurzije, 24. 10. 2018, so si študentje ogledali muzej Tunel, ki je bil zgrajen med vojno in je bil namenjen oskrbi obleganega mesta. Po ogledu samega mesta je sledil povratek v Slovenijo.