Predavatelji FVV se udeležujejo strokovnih konferenc, obiskujejo partnerske organizacije.

Dejavnost predavateljev – april 2020

Prof. dr. Branko Lobnikar se je 17. 4. 2020 udeležil virtualne okrogle mize Policing During a Pandemic v organizacijiArizona State University – School of Criminology and Criminal Justice, School of Social Work ter Morrison Institute for Public Policy. Okrogla miza, ki je gostila tako raziskovalce s področja policijske dejavnosti kot policijske šefe, se je posvetila razpravi o vplivu COVID-19 na policijsko delo. Razpravljalci so poudarili, da se je z vidika varnostnih pojavov v času pandemije povečalo število primerov družinskega nasilja, vlomov v trgovske centre ter goljufij, povezanih z varovalnimi ukrepi. Prav tako so poudarili, da je pandemija zdravstveni problem, ki ga ne bi smeli spremeniti v varnostni problem, zato bi moralo biti represivno delo policije, povezano s pandemijo, zelo omejeno. Poudarjeno je bilo, da je za izvajanje ukrepov omejevanja širjenja koronavirusne bolezni pomembno komuniciranje, zakaj so ukrepi pomembni, in je represivno ukrepanje ustrezno zgolj pri resnih kršitvah, ki ogrožajo zdravje. Način komuniciranja policije s prebivalci v času pandemije pomembno vpliva na stopnjo zaupanja do policije, kar posledično vpliva na zmožnost policije, da dobro opravlja svoje delo. Razpravljalci so poudarili pomen policijskega dela v skupnosti v povezavi z ukrepi, vezanimi na omejevanje koronavirusne bolezni.

Pred. dr. Vanja Erčulj se je 21. 4. 2020 udeležila statističnega srečanja na temo statističnega modeliranja poteka pandemije bolezni COVID-19.

Dejavnost predavateljev – februar 2020

Izr. prof. dr. Katja Eman se je udeležila prve konference o preprečevanju kriminalitete na ravni Evropske unije (https://eucpn.org/event/european-crime-prevention-conference), ki jo je 19. in 20. februarja 2020 organiziral EUCPN (European Crime Prevention Network), in izvedla predavanje z naslovom Green Criminology and Wildlife Trafficking: Recent Developments.

Dejavnost predavateljev – januar 2020

Prof. dr. Matevž Bren se je 17. januarja 2020 udeležil sestanka raziskovalcev na Statističnem uradu Republike Slovenije, 28. januarja 2020 pa je sodeloval na prireditvi Statistični dan 2020. Prvi del prireditve se je končal s podelitvijo priznanj Statističnega društva Slovenije, ki jih je prof. dr. Bren, predsednik društva, izročil dobitnikom. Več o tem na: https://bit.ly/2GtuFBs